Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Minciuna" by Care Santos " Book PDF Kindle ePub Free

Minciuna

📘 Read Now     ðŸ“Ĩ Download


eBook details

  • Title: Minciuna
  • Author : Care Santos
  • Release Date : January 18, 2020
  • Genre: Action & Adventure,Books,Young Adult,Fiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1007 KB

Description

Traducere de Camelia Dinică

 

V-ați gÃĒndit vreodată de cÃĒt timp avem nevoie ca să ne ÃŪndrăgostim? O secundă? Cinci minute? Două ore? O zi? O săptămÃĒnă? Toate răspunsurile sunt corecte.

Xenia ÃŪnvață pentru Medicină, ÃŪncearcă din răsputeri să le facă pe plac părinților exigenți și, cÃĒnd presiunea e prea mare, se refugiază ÃŪn literatură. De curÃĒnd, a descoperit romanul De veghe ÃŪn lanul de secară al lui J.D. Salinger și, odată cu asta, pe un forum al cititorilor, a cunoscut un tÃĒnăr de vÃĒrsta ei.

Nu s-au văzut față ÃŪn față, abia dacă știe cum ÃŪl cheamă și la ce liceu ÃŪnvață, dar ÃŪși scriu săptămÃĒnal, iar sentimentele lor capătă, ÃŪn ciuda piedicilor sau poate tocmai de aceea, forța unei pasiuni dintre cele care-ți schimbă viața.

Dar, atunci cÃĒnd Xenia trece peste rugămintea lui și ÃŪncearcă să-l ÃŪntÃĒlnească, află că nimic nu e ceea ce pare a fi. Cine este cu adevărat sufletul ei pereche? Unde este? Ce ascunde? Răspunsul vine sub forma unui caiet de ÃŪnsemnări și spune povestea unei crime.

„Romanele sunt adesea un răspuns. Un răspuns indignat, consternat, emoțional, care de cele mai multe ori nu rezolvă nimic, ci lansează și mai multe ÃŪntrebări la care nu-i deloc ușor să răspunzi, dar asupra cărora merită să te oprești ca să reflectezi. Adeseori sunt ÃŪntrebată ce vreau să insuflu prin romanele mele. Încep prin a corecta verbul. «A insufla» este un cuvÃĒnt oribil.  Eu nu vreau să insuflu și să mi se insufle nimic. Eu vreau doar să «molipsesc», să «invit», să «seduc». Toate acestea prin singurele lucruri pe care le am: poveștile, cuvintele. Să «emoționez». Iată verbul care mă interesează cel mai mult. Asta vreau: să-i emoționez pe tinerii cititori ÃŪn aceeași măsură ÃŪn care m-au emoționat și pe mine lecturile din adolescență. Iar dacă, pe lÃĒngă asta, reușesc să stÃĒrnesc fie și cinci minute de reflecție, atunci fericirea mea este deplină.“ — CARE SANTOS


Download Free Books "Minciuna" PDF ePub Kindle